Опасният участък започва от тунела при Траянови врата и стига до Пазарджик

Остава по-малко от месец от откриването от последния най-нов ЛОТ на магистрала "Тракия". Друга отсечка от магистралата обаче крие риск за живота на шофьори и пътници. Опасният участък започва от тунела при Траянови врата и стига до Пазарджик. И в двете посоки магистралата е осеяна с неравности, дупки и различни кръпки.


Неравностите по автомагистрала „Тракия“ започват от 62-рия километър и стигат до разклона за Пазарджик. Шофьорите наричат този участък „път-убиец“.


Дупки, кръпки, наслагвания на асфалт върху асфалт и пропадания. Това се вижда в продължение на 30 километра по магистралата, която напоследък се сочи като най-бързия път до Черноморието. И въпреки че разрешената скорост е 140 км в час, шофьорите трудно  достигат до 110 километра в час, тъй като превозното средство започва да се тресе.


Полицията в Пазарджик е направила предписания до Областното пътно управление спешно да се въведат мерки за ограничаване на скоростта в опасния участък от 140 на 120 километра.


Според шофьорите единственото решение на проблема е цялостно преасфалтиране на опасния участък и се надавят Пътната агенция този път да реагира преди поредната човешка жертва, отишла си заради лошия път.

 

Ремонт на въпросния участък от автомагистрала „Тракия” е предвиден, обясниха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Има и готови прокети за преасфалтирането на най-проблемните отсечки от магистралата. Финансирането обаче трябва да дойде от страна на държавата.

 

Ремонт на въпросния участък от магистрала „Тракия” е предвиден, обясниха от Агенция "Пътна инфраструктура". Има и готови проекти за цялостно преасфалтиране на най-старите  отсечки. Финансирането от 70 млн. лв. обаче трябва да дойде от страна на държавата. Дотогава тези участъци от магистралата ще се поддържат по програмата за текущ ремонт, обясниха за Нова телевизия от пътната агенция.

 

Подробности гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев