Според лидера на РЗС състоянието на Волен Сидеров трябва да бъде диагностицирано в клинични условия

„В неделя хора, плетени от „Атака”, се събраха пред централата ни и започнаха да обмислят какви да бъдат провокациите. Те са от Самоков. Били са около 100 човека. Имам информация, че са подготвяни много неприятни инциденти”, каза в предаването „Здравей, България” Яне Янев, лидер на РЗС, по повод промяната на организацията на протеста им в неделя.

 

По думите му това са „мутровидни момчета, които нямат и една мозъчна гънка”. Според него е много опасно в 21 век да са образуват такива паравоенни структури. 

 

„Затова казахме на хората си да идат направо пред парламента, а не пред централата”, заяви той и добави, че въпреки опита за натиск е имало достатъчно хора, които са изразили гражданската си позиция.

 

„Не е трудно да се постави диагноза на когото и да било”, каза Янев по повод искането му лидерът на "Атака" да бъде въдворен принудително в психиатрия. „Симптомите са много напреднали и те се виждат по студията, когато ваши колеги биват захапвани от подивял човек. Това състояние трябва да се диагностицира в клинични условия”, добави той. 

 

Янев каза, че ще сезира и Агенцията за закрила на детето, тъй като Волен Сидеров плаши децата

 

„Атака” се превърна в парцал и изтривалка на ДПС”, каза още лидерът на РЗС. Той допълни, че тъй като няма как дадени хора да прикрият гузната си съвест, твърдят, че са осигурили необходимия кворум заради патриарха и президента По думите му, който не се съобразява с настроенията на хората, сдава властта по категоричен начин. „РЗС винаги е имала ясни позиции, за разлика от „Атака”, заяви Янев.

 

„Ние искаме нова Конституция, рестарт на тази прогнила система”, заяви той и добави, че нещата ще си останат същите, който и да дойде на власт. „Конституцията ни е уродлива”, каза Янев.

 

По думите му сега те протестират срещу задкулисието и сформирането на това правителство. „Това е правителство на олигарсите, те си подредиха пионките. Трябва да спрем похода на фесовете с петолъчки”, каза Яне Янев и добави, че целта на Лютви Местан е да прокара агитацията на турски език.

 

„Искаме Конституционният съд да види какво е мнението на народа. Той трябва да разбере, че е изключително важно да се прекрати този прецедент – страна, която не е член на ЕС, да определя депутатите в страна членка на ЕС”, каза още той.

 

Целия разговор с Яне Янев гледайте във видеото.