Екип на Нова телевизия посети Стамболийски, за да се срещне с Ваня Величкова

Хората от Стамболийски разпалено говорят за чудото, станало в местната църква „Света Троица”. 30-годишната Ваня Величкова, която цял живот е била прикована за инвалидната количка, внезапно проходи по време на неделната литургия в храма. Жената станала от стола и направила първите крачки в живота си пред смаяните погледи на десетки вярващи, които по това време се намирали в църквата.


Едни казват, че това е чудо, други – че е мистерия, но има и такива, които смятат, че прохождането на Ваня е инсценировка.


Екип на Нова телевизия посети Стамболийски, за да се срещне с Ваня Величкова. Срещата се състоя в храма, където е станало чудото.


„След тази литургия и молитвата, която отец Стоян ми прочете, мога по-уверено да стъпвам и да правя първите си крачки в живота. Това за мен е нещо велико. Той ми каза: Стани и ходи” и ми помогна да стана. Обиколих почти целия храм”, похвали се Ваня и заяви, че това се дължи на Божията намеса.


Ваня разказа за поредицата операции, които е претърпяла, последните две от които са били в Белгия. „След тях започнах да се опитвам да ходя, но не бях толкова уверена, както след чудото, което се случи в този храм. След операцията ми казаха, че трябва да отида да се лекувам там, но поради липса на финанси не можах да продължа.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Благой Бекриев