Те искат още касиране на изборите и изгонване на ДПС от властта

Докато за шеста поредна вечер хиляди протестиращи изпълваха с възгласите си „Оставка” пространството на пл. „Независимост” пред Министерския съвет, протест организираха и от "Национален фронт за спасение на България" на Валери Симеонов.


Тяхното шествие започна в 17.00 часа от НДК и продължи към Народното събрание, където достигнаха малко след 19 часа. Там бе издигната и сцена, на която бяха изнесени концерт и зрелищен спектакъл, показващ сцени от цялата история на България.


Зрелищен спектакъл - също част от протеста на НФСББроят на симпатизантите на НФСБ, събрали се пред НС, наброяваше 1000-1500 души, съобщи репортерът ни Николай Василковски. Те са пристигнали от всички краища на България, като по-рано през деня били докарани с автобуси.


Исканията им бяха за оставка на кабинета „Орешарски”, за изгонване на ДПС от властта, за детурцизация на България, както и за касиране на изборите, на които самите те спечелиха около 3,7% от вота.


Въпреки опасения за провокации от страна на партия „Атака”, с които НФСБ има известно неразбирателство, сигнали за провокации и инциденти нямаше


Гледайте повече във видеата.