Дончева бе категорична, че Делян Пеевски е кандидатура на самия Станишев, а не на Ахмед Доган

„Сергей Станишев няма да подаде оставка като председател на БСП”, категорично заяви в предаването ДИКOFF Татяна Дончева. По нейни думи за него важи максимата – "не е важно на мен да ми е добре, важното е на другите да им е зле".


„Корпоративна банка диктува правителството. Там има техни 6 министри”, обясни Дончева, с което потвърди твърденията си, че лидерът на БСП тежка има зависимост от корпоративни олигархични среди, която обвързва и партията с тях.


Тя заяви, че министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие, на инвестиционното проектиране са на Корпоративна банка, а финансовият министър и икономическият министър са назначени след одобрението й.


Татяна Дончева обясни, че заради Делян Пеевски е бил променен Законът за ДАНС, като е била намалена възрастта за председател: 


„Законът е обнародван същата сутрин. Президентът Росен Плевнелиев е щял да наложи отлагателно вето. Вечерта в 12 ч. председателят на парламента разбира, че ще се гласува такава точка. Печатането на Държавен вестник е започнало в 3 ч. през нощта. Защо се налага това?”


Дончева бе категорична, че Делян Пеевски е кандидатура на самия Станишев, а не на Ахмед Доган. Според нея кандидатурата е издигната заради икономически интереси още от времето на тройната коалиция на кръга Росен Карадимов-Моника Йосифова-Делян Пеевски.


Оттеглянето на Сергей Станишев като лидер на БСП би накарало хората да се приберат вкъщи, отбеляза Дончева.


Истинската подкрепа на правителството минава през оставката на Станишев, но според някои  оставката на Станишев би означавала падане на правителството, заяви тя.


Колко ще издържи Орешарски на поста си зависи от това колко ще продължат протестите., коментира Дончева, като отбеляза, че Пламен Орешарски има добри намерения.

 

Няма опасност да стана шеф на ДАНС. Сергей Станишев няма да ме предложи. За да стане това, някой трябва да отстрани Станишев”, коментира още Татяна Дончева и уточни, че има свой личен фаворит за този пост.


Целия разговор с Татяна Дончева гледайте във видеото.