В района на Орлов мост в столицата вече започна и изграждането на палатков лагер

Протестите срещу кабинета „Орешарски” продължават и в понеделник.


В района на Орлов мост в столицата вече започна изграждането на палатков лагер. В социалните мрежи тече призив за пълна блокада на Народното събрание в сряда.


В неделя вечер пък полицията задържа 22-ма души по подозрение в провокация на мирните шествия. За да се избегне сериозен сблъсък, униформените отклонили група от над 200 души. 


Младежите се събраха около президентството, но скриха лицата си от камерите. Не обясниха и мотивите си да излязат на улицата.


До произшествия не се стигна след намесата на полицията. Органите на реда разпознаха двама като инициатори на напрежението и ги предадоха на прокуратурата.


Масовите протести родиха и първия документ, който обобщава идеите на над 60 юристи, журналисти и университетски преподаватели да възстановят върховенството на закона и демокрацията у нас – Харта за разграждане на плутократичния модел на българската държава.

 

Тя беше приета и отхвърлена от хиляди в социалните мрежи, където напоследък се води диалогът на протеста.


Оставката на Орешарски продължава да пали българските общности по света. Зрители на Нова телевизия изпратиха атмосфера от недоволството на българите в Сан Франсиско, САЩ и английската столица Лондон.


В понеделник вечер пред централата на БСП ще бъде издигната Стена на срама срещу хората, допринесли за "идейния и кадровия колапс" в БСП.