Според военният министър в доклада не се посочва плачевното състояние на бойната ни техника

„Практически са спрени всички проекти за модернизация на въоръжените сили”, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов. Изказването му в парламентарната зала бе породено от доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България през миналата година.


Анализът за 2012-та сочи, че са изпълнени 25 специални задачи за нуждите на дирекция „Правителствен протокол” на Министерския съвет, от които 24 с хеликоптер „Кугър” и една със самолет „Спартан”, предава БГНЕС.


В доклада се посочва още, са изпълнени четири специални задачи за МВР, от които 3 със самолет „Пилатос 12” и една със самолет „Спартан”.


Найденов изчисли, че това прави общо 66 летателни часа, което може да се изчисли най-скромно на 350 000 лв. „Реалната цена е над 700 000 лв.”, уточни още военният министър.
По думите на Найденов обаче, в доклада никъде не е отразено плачевното състояние, в което се намира бойната техника на армията ни.

 

Военният министър заяви, че ще предостави информацията за състоянието на бойната техника на заседание на Комисията по отбрана в Парламента. 

 

Минути по-късно народните представители отхвърлиха доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България през 2012 г., внесен от Министерския съвет.