Ренета признава, че никога не е имала проблем с факта, че е чужденка

Най-известната жена диджей в Италия е българка. Тук обаче за нея почти нищо не знаем. Коя е тя и каква е нейната история, разказва Ева Костова.


Ако се питате защо ви показваме тази претъпкана италианска дискотека и каква е връзката й с България, отговорът е в това момиче. Представяме ви Ренета Петрова или Рене Ла Булгара. Най-популярната жена диджей в Италия е именно българка.


Разговаряхме с Ренета веднага след като беше приключила с предаването, което води всяка вечер по едно от водещите италиански радиа. Разказа ни, че има участия като диджей в клубове в цяла Италия по няколко пъти седмично. Понякога докато е на пулта, започва и да пее. Включително и на български.


Нестандартното решение да стане диджей Ренета взима още като малка, докато играе със старите плочи вкъщи, голяма част от които поврежда. Признава, че никога не е имала проблем с факта, че е чужденка.


Мечтае за повече дисковерсии на старите български песни. Намира ги за изключително красиви и се надява така да ги популяризира в Италия. Гордее се и със смелостта, която българите демонстрират в момента.


Повече по темата гледайте във видеото.