Лентата, пресъздаваща живота на папата, ще излезе на екран в последното тримесечие на 2013-та

Италианската продукция „Сicuta Produzioni” търси актьори, балерини и певци за мюзикъла „Карол Войтила. Истинската история”, разказващ за живота на папа Йоан Павел II. Компанията търси трима актьори, които да пресъздадат на екрана детството, младостта и живота на папата на 50-годишна възраст.

Компанията провежда двудневни кастинги в испанската столица Мадрид. Конкурси ще се проведат още в Рим и Лондон, последният от които ще се състои в италианската столица на 12 юли, информира 20minutos.es

Лентата ще пресъздаде живота на Йоан Павел II от смъртта на неговата майка до последните му дни като папа на Римокатолическата църква.

Интересен факт е, че бившият личен секретар на папата – кардинал Станислав Дживиш, е участвал като съветник на италианската филмова продукция.

Очаква се премиерата на мюзикъла да бъде през последното тримесечие на 2013 г. Предвижда се лентата да бъде заснета в различни страни по света, като за начало се споменава за турне, включващо Полша, Испания, Франция, Италия, както и някои от страните в Централна и Южна Америка.

Превод: Анелия Тодорова