Тя получи от пенсионерката Лидия план с 10 точки какво трябва да се промени в живота на българите

И една история с продължение – в четвъртък, 4 юли, ви запознахме с Лидия Вучкова - българска пенсионерка, която участва в протестите. Недоволна е от ниските доходи на възрастните хора у нас. Тя отправи интересно предложение към Мая Манолова- да й дари пенсията си от 220 лева, за да види заместник-председателят на парламента как се изкарва цял месец с тези пари.  


Прие ли Мая Манолова предизвикателството и как премина срещата очи в очи между двете?


В името на принципите си, Лидия беше готова да се подложи на съвсем оскъдно меню: 


„Аз съм си приготвила за този месец ядене - коприва, киселец и щафел. Няма проблем, защото ям по 5 дни една манджа.”


Условието на пенсионерката беше Мая Манолова да се опита да живее с нейните 220 лв. С тази оферта, Лидия пристигна днес в Народното събрание. На чаша безалкохолно двете дами обсъдиха предложението. Резултатът дойде 15 минути по-късно – зам.-председателят в парламента отказа да получи пенсията на Лидия.


„Лидия явно е искала начин да се срещне и да привлече внимание към реални проблеми. Идеята на това Народно събрание е всички граждани, които искат да се срещнат с нас, така че не е необходимо такава сложна схема да бъде замислена, просто да поискат среща и са добре дошли”, уточни Мая Манолова.


По всичко личи, че животът с 220 лева на месец ще се размине на заместник-председателя на парламента, но не това е единственият резултат от провелата се среща. Мая Манолова е получила от Лидия план от 10 точки, за които заяви: „Те съвпадат напълно с моята представа какво трябва да се промени в живота на българите.”


Мая Манолова обеща още следващата седмица да внесе законопроект потребителската такса, която пенсионерите плащат при личния си лекар, да не бъде 2,90 лв., а 1 лев


След личната си среща със зам.-председателя в парламента - Мая Манолова, Лидия призна, че мнението й за нея се е променило – към по-хубаво.


Въпреки породилата се близост между двете, Лидия обеща да държи нещата в парламента под контрол, подобен картбланш получиха и останалите български пенсионери. 


„И вие, и всички български пенсионери да ни следят зорко, за да ни контролират и да бъдат безкомпромисни, ако не си изпълняваме ангажиментите”, призова от своя страна Мая Манолова.


Повече по темата гледайте във видеото