Състоянието на военната техника на българската армия е отчайващо, призна министърът на отбраната Ангел Найденов

Състоянието на военната техника на българската армия е отчайващо, призна министърът на отбраната Ангел Найденов. Освен това, в министерството са назначавани десетки служители без конкурс. Ето защо спешно ще започне цялостен одит на търговските дружества в системата на отбраната.


Освен проверките военното министерство отменя реорганизацията на специалната бригада в Пловдив и авиобазата в Безмер. Така своята работа ще запазят над 500 души, отбеляза Найденов.


Предстои да се реши съдбата на военното формирование във Враца, както и на седем логистични бази. Министърът за пореден път отчете състоянието на армейската техника.


„Състоянието на техниката е отчайващо. Ако някой иска да види резултатът от предишната дейност на ръководството на министерството, да посети авиобазата в Крумово”, обясни министър Найденов.


Две досъдебни производства са образувани по повод качеството на обувките, доставяни за нуждите на българската армия и мисиите ни зад граница, обобщи Найденов.


В следващия бюджет военният министър ще се бори за 1,5 процента от брутния вътрешен продукт. Засега пари за модернизация в армията няма. Замразен е и проектът за нови бойни самолети.


Найденов потвърди готовността си да върне променените от правителството на ГЕРБ правила за пенсиониране на военните. Освен това министърът разкри, че близо 50 души са започнали работа във ведомството без конкурс.


Повече по темата гледайте във видеото.