Според него това е краен инструмент

Промяната от парламентарна на президентска република не е решение за България, смята президентът Росен Плевнелиев. Според държавния глава българските закони отговарят на европейските стандарти, а за свикване на Велико Народно събрание била необходима поне 2-годишна подготовка. 

 

„Нека да си дадем сметка, че Великото Народно събрание означава 400 депутати, които нямат срок. Ако не е подготвено добре това Велико Народно събрание, те могат да стоят и 10 години в парламента, защото имат неходимост да отговорят на един единствен въпрос, той е – какво променяме в Конституцията, ако това не е подготвено добре – ще вкараме държавата в огромен хаос”, подчерта държавният глава.

 

Той коментира и организирането на подписка с искане за импийчмънт.

 

„Вярвам и се надявам, че тези хора, които ще сложат подписа си под тази инициатива, преди всичко не са се поддали на политическата пропаганда на една или друга партия, а са прочели моето изявление. Надявам се да са го прочели и след това да дадат сами своята оценка. Аз доказах с действията си, че съм независим”, подчерта Плевенелиев.