Около 20 надзиратели пиха чай и кафе пред сградата в знак на несъгласие с управлението

Около 20 надзиратели от затвора в Ловеч излязоха пред сградата на мястото за лишаване от свобода в знак на несъгласие с управленската политика на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, лошите условия на труд, ниското заплащане и липсата на ефективна защита на служителите при изпълнение на служебните им задължения.  


Пред Ловешкия затвор надзирателите пиха чай и кафе без захар, по примера на своите колеги от Бургас и Варна, които го сториха през миналата седмица. Действията на надзирателите се организират Синдиката на служителите в затворите в България.


Според зам.-председателя на Синдиката в Ловешкия затвор 12-часовият работен ден утежнява и без това олекналия джоб на надзирателите. Те са категорични, че препоръките на ЕС за подобряване на условията на труд, повишаване на заплатите и преминаване на 12-часов работен ден у нас се реализира по обратния ред – премина се на 12-часов работен ден, без да подобрят условията на работа и без да повишат заплатите.


111 надзиратели от Ловешкия затвор са членове на Синдиката на служителите в затворите в България. Нагласите на служителите на Ловешкия затвор към този момент клонят в посока провеждане и подкрепа на планирания за 27 юли 2013-та национален протест.