Блъснати са двама мъже и малко дете, нямат наранявания

Автомобил се вряза в участниците в днешния протест на площад „Независимост”. Малко след началото на демонстрацията колата блъсна двама мъже и дете, които обаче нямат наранявания.

 

Не е ясно как автомобилът, който е идвал откъм Народното събрание, се е озовал на площада, на който вече е имало немалко протестиращи. На стъклото му обаче имаше стикер с надпис МВР, изчезнал в последствие, неясно как.

 

Полицаите ескортираха превозното средство до периферията на площада, където беше заобиколена от представители на медиите. В автомобила имаше млад мъж, жена и дете.

 

След инцидента от пресцентъра на МВР съобщиха, че група от няколко души е направила опит да спре преминаващ автомобил при светофара с бул. „Дондуков“. Шофьорът направил опит да ги заобиколи, а един от протестиращите продължил да препречва пътя му. Автомобилът е личен, а водачът не е служител на МВР, уточняват от СДВР.

 

Според пострадалите колата ги е блъснала нарочно. Служителите на реда обаче са на друго мнение - колата се е движела в момент, когато площадът още не е бил напълно отцепен.

 

Около 3 500 души са се събрали на ларгото пред сградата на Министерски съвет в 28-ия ден на антиправителствените протести, сочат данните на МВР към 20:00 часа. Полицаите, охраняващи днешната акция, са извели от района няколко души, посочени от самите участници в нея, вероятно, за да предотвратят възникване на провокации.

 

С изключение на няколко дребни инцидента протестът протича спокойно. От пл. "Независимост" протестиращите се насочиха към Народното събрание. Група демонстранти се опитаха да влязат в Ботаническата градина на Софийския университет, но полицията успя да спре повечето от тях.

 

Подробности за инцидента ще научите от видеото.