Лидерът на "Атака" заяви, че дори да бъде арестуван, няма да замълчи

Лидерът на националистите се закани да продължи с действията и с думите, заради които смята, че е обвинен в хулигански действия. В изявление от името на парламентарната група на „Атака” Волен Сидеров заяви, че дори да бъде арестуван, няма да замълчи.

 

„Кои са моите хулигански действия, дами и господа народни представители? Да не би това, че казах на господин президента Плевнелиев в очите, че неговата съпруга има офшорна фирма... Ако това е хулиганско действие, съжалявам, но това е фактологията”, заявява Сидеров.

 

По думите му другото „хулиганско действие”, за което се сещал било това, че не ръкопляска на „тези, които на площада крещят и носят плакати 'Мразим ви безплатно'.” Лидерът на „Атака” не симпатизирал на протестиращите, които искат да върнат Иван Костов на власт.

 

„Е, това вероятно е хулиганско действие, че не им симпатизирам, че им казвам в очите какво мисля за тях и ще продължа да го правя, г-н главен прокурор. Така че, имайте предвид, че в този план моите хулигански действия ще продължат”, обещава националистът.

 

Думите му са в отговор на изказването на главния обвинител на републиката Сотир Цацаров, според когото политикът може да бъде задържан, ако в поведението му се открият признаците за хулиганство. „Конституцията дава право при заварено тежко престъпление лицето да бъде задържано на място”, обясни Цацаров.  

 

Заповядайте да ме арестувате, ако това ще облекчи състоянието на българския народ. Ако не, обаче, замислете се, кой ви оказва натиск и защо. И бъдете преди всичко български патриот, тогава прокурор, съдия и каквото и да е друго”, се казва в изявлението на Волен Сидеров.