Премиерът Пламен Орешарски назначи областни управители на Варна, Перник, Силистра и Софийска област

Премиерът Пламен Орешарски назначи областни управители на Варна, Перник, Силистра и Софийска област. 

 

Иван Великов е новият областен управител на Варна. По негова молба от поста беше освободен досегашният областен управител Коста Базито.

 

Иван Великов юрист по образование, работил е като следовател в Окръжна следствена служба в град Варна. Освен това е бил юрисконсулт в „Полимери“, гр. Девня, прокурор в Районна прокуратура на Девня, а след това в Районна прокуратура на Варна. Съдия в Районен съд и Окръжен съд във Варна. Великов е бил адвокат във Варненска адвокатска колегия. От 2008 г. е директор „Правно-нормативно обслужване“ при Община Варна.

 

Областен управител на Перник става Михаил Михайлов, който е архитект. Работил е като управител и проектант в „Идея М“, а от 2007 до 2012 г. е заместник-кмет по строителство в Община Перник.

 

Начело на областната управа в Силистра ще бъде Насуф Насуф. Той е завършил Аграрния университет в Пловдив, специалността му е „Инженер-агроном полевъд“. Бил е Кмет на община Главиница 8 години, като през годите е заемал различни длъжности в общината.

 

Емил Иванов е определен за областен управител на Софийска област. Завършил е магистратура „Публична администрация“ в ЮЗУ „ Неофит Рилски“ Благоевград и магистър „Екология и опазване на околната среда“ към Великотърновски университет. Два мандата е бил кмет на община Своге, един мандат Областен управител на Софийска област и един мандат народен представител.

 

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Хасково до назначаване на титуляр е определен сегашният заместник-областен управител Кадир Исов.