Новата чистка в спорта удари спринтьорите

След като Тайсън Гей от САЩ призна, че е бил уличен в употребата на допинг, същото направи и друг от най-добрите спринтьори в света – Асафа Паулъл. Ямаецът призна, че е дал положителна допинг проба. Тое един от петимата ямайски атлети с положителни тестове.

 

"Потвърждавам, че проба по време на националното първенство през юни е дала нежелани реакции", написа бившият световен рекордьор.

 

"Намерената субстанция е оксилофрин, която се счита за забранена за употреба в спорта. Искам да бъда ясен пред семейството ми, приятели ми и всички мои фенове по целия свят, че никога не съм използвал препарати, нарушаващи правилата. Никога – сега или преди не съм се допингирал. Моят тим вече прави разследване заедно с адекватните агенции и адвокати за това как субстанцията е попаднала в организма ми. Винаги спазвам правилата за допинг тестове и съм давал проби винаги, когато съм бил потърсен за това. Пиша това изявление с ясното съзнание, че семейството ми, приятелите ми и феновете ми ще бъдат разочаровани. Този резултат изненадва и мен. Уверен се, че това ще ме направи по-силен", каза той.