Повече от месец продължават антиправителствените демонстрации

Повече от месец продължават антиправителствените демонстрации. Улиците на София стават все по-колоритни, а протестът - все по-артистичен. 

 

Доза вдъхновение протестът почерпи от партийния лидер, който влетя с пистолет в Народното събрание. 

 

Пред Народното събрание се разигра и друга сцена, която народното творчество подари на политиците. С усмирителна риза и маска журналистът Найо Тицин попадна в ръцете на полицията съвсем преднамерено.

 

За месец на откритата сцена под небето преобладаваше музиката, във всичките й форми, стилове и инструменти. Мелодията на недоволството зазвуча на домашно пиано пред Министерския съвет. 

 

Освен това чухме българския химн в оперен ремикс. А нотите летяха към парламента редом с пресен зарзават. Традиционната за лятото салата от краставици и домати се изсипа пред вратите на властта.

 

Изкуството на жълтите павета се опита и да излекува управляващите.

 

Кулминацията на креативността изригна в легендарната картина „Свободата води народа” на Южен Делакроа. Така в Деня на френската революция епичното шествие по улиците на столицата поведе моделът Таня Илиева. 

 

И докато протестиращите се развеждаха с политическия модел в страната, двама души сключиха брак. Там, на площад „Независимост”.

 

Иначе музиката единствена обедини двете страни – хората срещу и хората в подкрепа на Пламен Орешарски.