Подкрепящи правителството се събраха и днес пред НДК

Отново в центъра на столицата се събраха недоволни от управлението, които искат оставката на правителството. Поредна демонстрация имаше и в подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски пред Националния дворец на културата.

 

Масло в огъня на антиправителствения протест наля назначаването на Емил Иванов за управител на област София. Затова и тази сутрин областната управа в столицата осъмна, облепена със стикери на известна в близкото минало силова групировка. В последните дни излезе информация, че Иванов е бивш застраховател на ВИС-2 в Своге.

 

Назначенията на кабинета „Орешарски” продължават да ядосват протестиращите, които и тази вечер скандират „Оставка” пред Министерски съвет. Днешното шествие няма да мине по обичайния си маршрут. От пл. „Независимост” демонстрантите ще продължат към Народното събрание, „Орлов мост” и след това ще се отправят към германското посолство, за да изразят своята благодарност към посланика на Федералната република, който преди няколко дни подкрепи протестите, заедно с френския си колега.

 

От другата страна остават хората, които подкрепят правителството на Пламен Орешарски. Стотина от тях се събраха и днес пред Националния дворец на културата. Около 170 хил. подписа са събрали те в подкрепа на кабинета, както и около 7 хил. подписа за оставка на президента Росен Плевнелиев.

 

Подробности за двата протеста ще научите от видеото.