Благодариха на дипломатите за подкрепата за протеста

Хиляди излязоха и тази вечер по улиците на София с искане за оставка на правителството. Шествието днес стигна до вратите на германското посолство у нас.

 

Пред дипломатическата мисия протестиращи изградиха копие на Берлинската стена. Върху картонената конструкция хората изписаха своите послания и надежди за промяна. Изрисуваха и всички политически партии.

 

Пред посолството недоволните от кабинета "Орешарски" изразиха благодарност за това, че чуждата мисия подкрепи антиправителствените настроения у нас. Сред шумни скандирания за оставка и пред очите на служителите на посолството картонената стена падна.

 

От дипломатическата мисия посрещнаха флашмоб акцията с усмивка и съпричастност към исканията на протеста. При демонстрантите излязоха заместник-посланикът на Германия Райнхард Крап и директорът на "Гьоте институт България" д-р Рудолф Барч.

 

И тази вечер демонстрацията премина спокойно и без инциденти. Около 1 200 души се събраха по-рано на ларгото пред Министерски съвет, по данни на МВР. Преди да се насочат към германското посолство те се отправиха от пл. "Независимост" към Народното събрание и "Орлов мост".