По думите му държавата е виновна за липсата на инвестиции в мините

"Предвижда се ТЕЦ "Бобов дол" да работи на половин блок, а технологически това е възможно", заяви в "Здравей, България" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му, ако това се случи, стотици души ще останат без работа, а много мини ще бъдат закрити.

 

„Говори се усилено в публичното пространство, че над 100 - 150 бивши и настоящи депутати са свързани със зелената енергия”, каза синдикалистът. По думите му, тези слухове са от година - две. „Сегашният министър заяви готовността си да се бори със зависимостите в енергийния сектор”, добави още той.

 

Попитан неизбежна ли е стачката в сектора Димитров заяви, че тя може да бъде избегната само ако ДКЕВР направи друга регулация и ако гарантира износа. „Подготвят се някакви мерки, но ни реално не виждаме стъпките”, добави той.

 

Лидерът на КНСБ засегна и темата с инвестициите в мините. Той бе категоричен, че в мините трябва постоянно да се инвестира. „Това обаче е свързано с държавата - рудниците трябва да си получават парите на време”, поясни лидерът на КНСБ.

 

„Кой направи дълга на НЕК?”, попита той. По думите му, политиците, които са виновни за това, трябва да си бъдат вкарани в затвора, защото НЕК като не плаща на ТЕЦ - овете, те от своя страна не могат да се разплатят с мините, които пък не могат да направят инвестиции.