В „Здравей, България” двама от протестиращите разказаха за снощните събития

Ако има радикализация, провокация, то тя идва от властта. Първите хора, които бяха помляни от бой, бяха седящи мирни хора и по пълно стечение на обстоятелствата, аз бях от другата страна на Народното събрание. Трима-четирима близки приятели бяха между първите ударени и са с комоцио в болницата. Някой има интерес да налага решения със сила, а и да демонстрира сила и арогантност от 14 юни насам”.

 

Това заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на ДСБ Радан Кънев. Изказването му бе във връзка с протестите в нощта на 23 срещу 24 юли около парламента, в които се стигна до ексалация на напражанието.

 

Според Кънев две трети от протестиращите са същите, които са протестирали пролетта"Няма оттук нататък място за този парламент и това правителство. И това беше ясно. Само на тях не им беше ясно. Изобщо не е вярно, че са напълно различни протестите от пролетта и от лятото. Две трети от хората са физически същите. Основното искане е същото и то е в България мафията да не определя ежедневието, богатството и бедността ни", добави още лидерът на ДСБ Радан Кънев.


Целия разговор гледайте във видеото.