Грозно е, че парламентарно представените сили се обвиняват едни други...

Грозно е, че полицаите биха протестиращи хора. Грозно е, че полицията допусна да бъде провокирана. Грозно е, че правителството, парламентът и властимащите, които сме овластили, не си дават сметка за ситуацията или си дават, но за сметка на други властимащи. 

 

Грозно е да чертаеш кръгове, след като си в обръчи.  Грозно е, че депутатите се правят на жертви. Грозно е, че депутатите имат имунитет, а държат да имат същите граждански права.

 

Грозно е, че парламентарно представените сили се обвиняват едни други вместо да се обединят и да решат кризата с нов изборен закон и нови избори. 

 

Грозно е, че много хора не разбират, че това са протести против статуквото, мутрите и скандалното преяждане с власт на гърба на българите.  Грозно е да си седиш вкъщи, докато се решава бъдещето на децата ти и старините на родителите ти. Грозно е да нямаш мнение. 

 

Грозно е, че продължават да валят скандални назначения.  Грозно е да казваш на майки с деца, на успели българи, на работещи българи, че са платени. 

 

Грозно е, че в държавата не се случва нищо нормално. Грозно е, че липсва толерантност.  Грозно е, че няма нормално работеща съдебна система. 

 

Грозно е, че ако  си мутра,  може да правиш каквото си искаш. Грозно е, че полицията я е страх от мутрите. Грозно е, че ако си честен и работиш честно и почтено, си аутсайдер (извън сайдера, по „Улицата” на Теди Москов). 

 

Грозно е да бъдеш сочен с пръст, ако си различен. Грозно е да няма гражданско общество. 

 

Грозно е, ако сега всички се предадат.

 

Авторът Александър Иванов работи в отдел „Нови медии”