Лидерът на БСП пристигна на партийния събор на Бузлуджа

„Убеден съм, че хората на тази историческа поляна ще дадат едно ясно послание за подкрепа на правителството да си свърши работата, да реализира своя план за промяна на България”, заяви Сергей Станишев при пристигането си на Бузлуджа. Левицата празнува там 122 години от началото на организираното социалистическо движение при засилени мерки за сигурност заради очакваната поява на антиправителствени демонстранти, които се организираха в социалните мрежи.

 

Преди изборите обещахме промяна и сме длъжни да я реализираме”, каза още лидерът на българските и европейските социалисти, който ще направи обръщение към събралите се симпатизанти на БСП, предаде БГНЕС. Попитан за посланието в него той отбеляза:

 

„Хората са различни. Ние чуваме и тези, които протестират, и тези, които не протестират, които искат да започне промяна и пречистване от едно управление, което за 4 години тотално смаза институциите, унищожи бизнеса, замрази доходите на хората. Тази промяна трябва да се реализира и имаме волята за това”.

 

БузлуджаПартийният събор на социалистите тази година се провежда под мотото "България на хората". Събитието се охранява от полицаи, служители на НСО, дори частна охранителна фирма. Причината за завишените мерки за сигурност станаха сигналите, с които обяви, че разполага вътрешният министър Цветлин Йовчев, за опити да се попречи на събирането на левицата.

 

България трябва да се върне към нормалност, да има диалог, демокрация, равни права за бизнеса, социални грижи за хората и преодоляване на бедността”, заяви в словото си пред симпатизантите по-късно Сергей Станишев. „Няма да дадем правителството на Орешарски да стане плячка на задкулисни политически и икономически интереси, и реваншизъм”, категоричен беше червеният лидер.

 

„След като 2 000 агресивни протестиращи обсадиха парламента, държаха 120 души заложници, мятаха камъни, търсиха сблъсък с полицията и кръв, ми се обадиха десетки хора и казаха: ‘Стига сте търпели това безобразие. Искаме да пренесем Бузлуджа в София. Искаме да дойдем там на жълтите павета пред президентството, пред ГЕРБ, искаме да отидем пред тези, които злоупотребяват с протестите, които ги нахъсват. Искаме да кажем, че в България има и друга гледна точка, че те не са цяла България’,” сподели президентът на ПЕС.

 

„Много беше съблазнително да направим това и ние да блокираме столицата. Но ние сме различни, ние не търсим агресия, конфронтация и сблъсък с никой наш сънародник”, отбеляза лидерът на БСП пред, по негова оценка, 50 хил. социалисти на Бузлуджа.