Акции по Черноморието ще смущават почивката на депутатите

За 45-ти ден недоволните от кабинета "Орешарски" отново се събраха на протест на пл. "Независимост". Въпреки горещините, хората отново дойдоха на площада и постепенно броят им се увеличи до няколкостотин души.

 

По-късно протестиращите поеха на традиционното си шествие от Министерски съвет, където автомобилното движение беше блокирано за пореден път, към Народното събрание. Пред парламента участниците в демонстрацията натрупаха камара от дини. Акцията е под надслов "45 дни стигат".

 

След обиколка около парламента протестът се спря до паметника на „Цар Освободител”, където демонстрациите ще приключат за тази вечер. До момента няма данни за инциденти по време на шествието.

 

Мнозина се питат дали протестите ще продължат, след като депутатите излизат в отпуск. Протестиращите обещават да продължат да се събират и на ларгото пред сградата на правителството, и в палатковия лагер пред парламента.

 

Междувременно в социалните мрежи се готвят ударни акции по Черноморието, където вероятно ще почиват някои от народните представители.

 

Подробности за днешния протест ще научите от видеото.