Златка Толева вече четвърт век не се страхува да изразява позицията си по важните политически въпроси

76-годишна жена от Симеоновград е окачила на терасата си българското знаме и плакат с призив за оставка на кабинета. Целта й е да покаже, че недоволни има не само в столицата.


През централната улица в Симеоновград минава целият трафик от Свиленград за Русе. Стотици шофьори дневно виждат този трибагреник, но едва ли успяват да прочетат призива на собственичката на къщата. Златка Толева е на 76 години и вече четвърт век не се страхува да изразява позицията си по важните политически въпроси. 


„Навремето много се събирахме на протести и това знаме ми е от '89 година, защото аз участвам от първите още събития и протести, но хората много участваха. Сега някакси са демобилизирани, някакси са отчаяни, казват - ето ние колко стачкувахме и нищо не стана, сега ли пак да почнем. И така – против са, говорят против правителството и комунистите, обаче не смеят да се изявят”, твърди Златка.


Жената е против сегашната политическата система. Според нея управляващите са започнали с грешките още от първите назначения.


Възрастната жена много се дразни и от привилегиите, които управниците са си издействали:Голяма част от субсидиите ги използват за лични цели – правят си вечери, ходят си на екскурзии, поддържат си любовници, купуват им апартаменти.”


Симеоновградчанката смята, че единствено младите хора могат да намерят решение на проблемите в България.


Повече гледайте във видеото.


Репортер: Димитър Иванов