Футболните таланти ще представят страната ни на големия финал в Стокхолм

Децата от дом "Мария Терезия" Стара Загора са тазгодишните шампиони в най-голямата социална инициатива на MTG и Нова Броудкастинг Груп – футболния турнир MTG United for peace. На финала, който се проведе днес, младите спортни таланти се наложиха над отбора oт дом „Теофано Попова”, отново от Стара Загора. С убедителен резултат от 8:0, "Мария Терезия" спечелиха правото да представят България на големия финал на MTG United for Peace, който ще се състои в шведската столица Стокхолм през октомври.


Отборът "Мария Терезия" стигна до почетното първо място в конкуренция от общо 10 отбора от цялата страна. Малките шампиони бяха наградени от водещата на Нова ТВ Йоана Гочева, която им пожела през есента отново да вдигнат купата над главите си. На големия финал в Швеция те ще се изправят срещу победителите в турнира от десетки  други държави по света и ще споделят с тях страстта и ценностите на голямата игра. 


В България MTG United for Peace се провежда за пети пореден път. Благотворителната инициатива дава възможност на деца, лишени от родителски грижи, да развиват своя спортен талант и да споделят основните ценности на играта като уважение, толерантност и мир. Именно подпомагане развитието на бъдещите спортни таланти е една от основните области, в които Нова Броудкастинг Груп провежда своята социално отговорна политика. 


Тази година медията за пореден път подкрепи благородната кауза, като излъчи благотворителното издание на играта „Стани богат”. На стола на богатството седнаха над 80 известни личности, които събраха общо 237 000 за стипендиантската програма "Стани шампион". Със събраните средства още спортни надежди ще се присъединят към инициативата и ще получат възможност да развиват спортните си умения. 


Вярвайки, че спортът е универсален език и най-добрата платформа, чрез която децата се учат на основни ценности, Нова Броудкастинг Груп продължава да подава ръка на бъдещите спортни таланти на България и да им помага да намерят своя път в живота именно чрез спорта.