„Ако искаш кариера, трябва да си екипен играч", твърди най-успешният музикален продуцент в България

Станислава Армутлиева – Саня е начело на една от най-големите и успешни музикални компании у нас – Вирджиния Рекърдс, вече 22 години.  Време, в което работата й с известни български и световни звезди, развива у нея безпогрешен нюх към потенциала на истинските таланти и елемента X Factor.

Компанията, която тя ръководи, е продуцент на много от музикантите в България – сред тях и победителя и финалистите от първия сезон на X Factor – Рафи, Богомил, Ангел и Моисей и Сани Алекса. Саня е работила и работи с най-големите световни мейджъри в звукозаписната индустрия като Sony Music, Universal Music и EMI. През последните години Вирджиния Рекърдс е важна част от организацията на музикални събития като концертите на AC/DC, Bon Jovi, Rammstein, Joe Cocker, Sonisphere Festival и Sofia Rocks.

Доказан лидер и утвърден професионалист, Саня неведнъж е споделяла, че е безкомпромисен перфекционист във всичко, което прави.  Тя  знае как се създават звезди и безпогрешно разпознава потенциала в тях още преди да са изгрели.
Основателна причина да бъде избрана съдия във втория сезон на музикално шоу №1 в света X Factor

22 години ръководиш една от най-големите и успешни музикални компании в България. Сега ставаш част от музикално шоу №1 в света – с какви очаквания приемаш това предизвикателство?
Очаквам нещо ново, различно и много вълнуващо. Търсим онези хора, които ще изведат  българската музика на едно съвсем ново ниво през следващите години.

Каква е ролята на продуцента в изграждането на един успешен артист?
Продуцентът също трябва да съчетава много таланти, за да бъде успешен. Той трябва да има безпогрешен нюх, за да открие хората, които сцената ще заобича, и да им създаде най-добрата среда, за да се развихрят в това, в което са добри. Той трябва да познава музикалния контекст, така че да насочи способностите на артиста в най-добрата за него посока. Продуцентът трябва да създаде и най-добрия екип, който да се сработи в името на артиста. Разбира се, трябва да е и достатъчно смел, за да рискува в много отношения, защото рецепти за успех не съществуват.

Трите най-важни качества, които трябва да притежава истинският X Factor?
Вокален талант, инстинкт за сцената и публиката и стабилен характер.

Като съдия и ментор в шоуто, ще имаш отговорната задача да мотивираш и вдъхновяваш младите таланти. Кое е най-важното, на което искаш да ги научиш?
Че едно от най-важните умения е да не се уморяваш да учиш и че ако искаш кариера, трябва да си екипен играч.

А какво би ги посъветвала никога да не правят в шоу бизнеса?
Да загубят представа кои са и какви усилия стоят зад всеки техен успех.

Момчета, момичета, дуети или 25 + - на коя категория искаш да бъдеш ментор?
От всяка една категория може да изскочи интересен и характерен артист. Ще подходя с любопитство към всички, с които ми се падне да работя, и ще се постарая да извадя най-доброто от всеки един член на отбора. 

Различават ли се по нещо българските изпълнители от  световните – по-амбицирани ли са, предвид ограничените възможности на нашия пазар или точно обратното?
Артистите навсякъде по света имат свои специфики и се различават едни от други, така както и публиката. Да се превърнеш в звезда в собствената си държава е мечта на много хора и изобщо не е лесна задача. Всеки, който е готов да покаже амбиция да успее именно на нашия сравнително малък пазар, е специален. Такива хора ще получат и моето „ДА” в X Factor.

Кой изпълнител, световен или български,  е успял истински да впечатли Саня Армутлиева?
Всички онези, които не са пожертвали идентичността си в името на очакванията и наложените модели, и точно затова са станали свръх успешни. Успяват да бъдат себе си и в същото време да са обект на желание на милиони хора.