Според Асен Генов битува мисленето, че има "опити за унищожаване на българщината"

„Когато аргументите се изчерпват, тогава интересът на нашите опоненти е да изпратят хора с мускули, които да се опитат да ни се противопоставят със сила. Не знам кой ги изпраща, трябва да питате вътрешния министър г-н Йовчев”. Това каза в „Здравей, България” Асен Генов, един от създателите на „Протестна мрежа” относно случилото се на пресконференцията им, на която се наложи полицията да изведе група хора от залата.  

 

По думите му битува конспиративно мислене, че има „опити от страна на неправителствени организации за унищожаване на българщината", което по думите му не отговаря на истината. "Тези теории обслужват всичко друго, но не и гражданския интерес", посочи той. 

 

Във връзка с плановете им за телевизия и вестник и въпроса откъде ще финансират тези проекти, Генов отговори, че вестникът е "pdf издание", а телевизията е в интернет. „Бюджетът е минимален. Имаме една камера, един лаптоп и два часа свободно време”, допълни той.

 

Лъчезар Косев посочи, че телевизията на „Протестната мрежа” е създадена заради хората, които нямат достъп до интернет. "Ние смятаме, че извън София има огромна дезинформация или липса на информация за протеста. Ще се опитаме да разширим демонстрациите и в страната”, каза от своя страна Костов и допълни, че това, което се случва в държавата, изисква вниманието на всички хора.

 

"В момента искаме две неща – оставка на правителството заради опита една икономическа групировка да овладее националната сигурност на страната и смяна на ръководството на държавата чрез предсрочни избори", каза още Косев.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.