Щатите не обясняват причината за възобновяването на обичайната работа на мисиите

Пожарът във вилната зона на Айтос е локализиран

 

Пожар в местността „Седемте чучура” във вилната зона на Айтос се разгоря по обед. Огънят е засегнал няколко дървени бараки, лозя и широколистна гора. Няма пострадали хора. Доброволци и пожарникари от Бургас гасят последните огнища. Движението по пътя Айтос – Руен е възстановено.

 

 

ГЕРБ: Депутатите да се съберат утре или в понеделник

 

Депутатите да се съберат още утре, в неделя, за повторно обсъждане на актуализацията на бюджета. Предложението е на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на запитването от председателя на парламента Михаил Миков до всички парламентарни групи за това на коя дата да бъде свикан парламентът.

 

 

418 български военни се прибраха от Афганистан

 

С директен полет от Афганистан, тази сутрин в родината се завърнаха 418-те военнослужещи от българския контингент. В контингента има и 24 жени. За времето от февруари до август те са дали около 4000 дежурства в различни обекти и бази на НАТО в близкоизточната страна. По време на мисията, нашите военни са подпомагали и обучавали представители на Афганистанската национална армия. За радост на близките им, групата се прибра в пълен състав. Предстоят им медицински прегледи. Очаква се всички да се приберат по домовете си до 3-4 дни.

 

 

САЩ отварят повечето си посолства в Близкия изток и Африка

 

САЩ отварят 18 от дипломатическите си мисииСАЩ отварят 18 от дипломатическите си мисии в Близкия изток и Африка. Посолствата бяха затворени заради терористична заплаха след прихванато послание между лидери на Ал Кайда. Друга терористична заплаха доведе до затваряне на американското консулство в Лахор, Пакистан. В съобщението на Държавния департамент не се казва причината за възобновяването на обичайната работа на мисиите. Посолството в столицата на Йемен, Сана обаче остава затворено.

 

 

Президентът Обама гарантира прозрачност в програмите за следене, разкрити от Сноудън

 

Американският президент Барак Обама обеща по-голяма прозрачност в работата на програмите за електронно следене. Именно тяхното разкриване от бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън предизвика реакции по целия свят. Сега Обама обеща засилен контрол над събирането на данни от интернет и от телефонни разговори. Световните агенции обаче отбелязват, че президентът не е показал с нищо, че е готов да сложи край на масираното събиране на информация за телефонните и интернет комуникациите на американците.

 

 

Дядо Коледа и Снежанка на плаж

 

Дядо Коледа и Снежанка отидоха на плаж. Необичайните гости се появиха на морския бряг в Бургас днес по обяд. Двамата решили да  променят традиционната коледна дата 25 декември с мотива, че традициите вече не са това, което бяха.