ГЕРБ ще искат вот на недоверие на правителството през септември

Бившият премиер Бойко Борисов обвини управляващите, че актуализират бюджета „само, за да похарчат едни пари”. В интервю за Българското национално радио лидерът на ГЕРБ заяви, че още не знае кога ще бъде заседанието на парламента, на което трябва да се разгледа президентското вето върху актуализацията.

 

„Ако тройната коалиция искаше актуализацията на бюджета да стане веднага, днес щеше да има заседание”, заяви Борисов. „Това, което имам като информация е, че приходите в хазната вървят много добре и изобщо не е нужно бюджетът да се актуализира”, посочи председателят на най-голямата парламентарна група.

 

Бойко Борисов разкри, че през септември бившите управляващи ще поискат вот на недоверие на кабинета „Орешарски” заради Закона за актуализация на бюджета, но по негово мнение, която и тема да се избере, тя ще е удачна.  

 

Бившият министър-председател отново огласи тезата си, че предсрочните избори трябва да се проведат колкото е възможно по-бързо по думите му, „за да се спаси държавата от тази неестествена коалиция между ‘Атака’ и ДПС”. Според лидера на ГЕРБ-ерите най-практично би било следващата година да има избори две в едно.

 

Бойко Борисов смята, че в момента управляващите имат само една цел – „да мине годината, за да се намери работа на Станишев в Брюксел през следващата”.