Австралия и Япония също се борят с природните стихии

23-ма рибари изчезнаха след като Тайфун премина през Филините. Скоростта на вятъра на един от големите острови във Филипините е достигнала 200 километра в час. Бурята е била придружена от проливен дъжд, включително и в столицата Манила. Затворени са училищата и детските градини. Фериботите не се движат. Има много отложени полети. На много места е прекъснато електричеството. 


Без ток остана и австралийският град Сидни. Хиляди домакинства са останали на тъмно часове наред. Силен вятър със скорост до 100 километра в час събори електрически стълбове. Общественият транспорт и влаковете бяха спрени от съображения за сигурност. Някои пътища бяха затворени заради паднали клони. 


В Япония бяха регистрирани най-високите температури от 1872-ра година насам, откакто се води статистика. На места живачният стълб е достигнал до рекордните 41 градуса по Целзий. Въпреки че в Токио не е чак толкова топло, 52-ма души са били откарани в болница заради топлинен удар. Синоптиците очакват, че времето ще се задържи изключително топло поне още седмица.