Иван Манчев разкри тайни от морската си кухня

През летните жеги хората трябва да наблягат на прясната и сезонната храна, посъветва зрителите на Нова ТВ кулинарният специалист, познат от „Черешката на тортата” – шеф Иван Манчев. Той даде пример със Средиземноморската и Черноморската кухня – прясна риба, калмари, октоподи, скариди.


Поканен в лятната кухня на шеф Манчев, екипът на „Здравей, България” успя да почерпи кулинарно вдъхновение от готвача. Пред камерата на Нова ТВ Иван Манчев приготви изкушаващо лятно предложение - салата със сотирани калмари върху различни видове зелена салата, тиквички, моркови, целина, сушени домати, маслини, масло, майонеза, къри, чесън.


„Уникална е тази салата”, категоричен бе шеф Манчев.


Относно участниците в последния сезон на „Черешката на тортата”, Иван Манчев коментира, че някои са били много добри, а други са приготвили за първи път неща, които друг път не са, но независимо от всичко, всички са имали огромно желание. 


„Имаше много интересни рецепти. Аз също ги провокирах с продуктите. Изобщо, за да стане една вечеря добра, тя е композиция от посрещане, настаняване, атмосфера, след това – готвене, поясни шеф Манчев. 


Според него е важно да се нацелят вкуса и правилната пропорция, но допълни, че е важно и да се готви с любов.


Ако искате да разберете как точно да приготвите лятната морска салата ала шеф Манчев – не пропускайте да изгледате видеото.