За отличието ще спорят всички състави, които завършиха на пета и шеста позиция в групите

Мъжкият национален отбор на България ще играе за Купата на Познан в рамките на Световното първенство за бездомни хора. За отличието ще спорят всички състави, които завършиха на пета и шеста позиция в групите за разпределяне на местата от 1 до 24 от втората фаза на Мондиал 2013.


Според предварителна информация от организаторите, съперник на България в четвъртфиналния мач за спечелването на купата ще бъде съставът на Аржентина. Останалите отбори, които ще спорят за трофея са Унгария, Южна Африка, Намибия, Дания, Коста Рика и Италия.


Националите завършиха на пета позиция в група А, с актив от 4 точки, след като днес последователно загубиха от Франция с 4:6 и победиха Унгария с 10:3.  Двубоят с французите беше изключително оспорван до самия край, като при резултат 4:4 българите изпуснаха да отбележат от дузпа. Съперникът им успя да се възползва от моментния психологически срив в отбора и реализира нови две попадения. Четири часа по-късно националите се представиха отлично срещу състава на Унгария и не дадоха никакъв шанс за обрат на противника си още от самото начало на мача.


Същевременно дамският отбор на България успя днес да победи за трети път в рамките на два месеца силния тим на Холандия, който заема трета позиция в световната ранглиста.

 

Националките надиграха съперника си с резултат 5:2 и така завършиха на трето място в своята група.


В края на месец юни женският тим на България надигра два пъти Холандия и в рамките на европейското първенство в Мюнхен, което спечелиха.


Третата позиция във втората групова фаза им отрежда за съперник в четвъртфиналите на Мондиал 2013 актуалния световен шампион Мексико. Българките вече играха веднъж срещу мексиканките в началото на седмицата и загубиха мача с 0:6.


Останалите четвъртфинални двойки при жените са Чили – Холандия, Унгария – Аржентина и Полша – Киргизстан.