Лидерът на ГЕРБ смята, че управляващите „бързо ще изхарчат парите и ще влязат в корупционни схеми”

Бившият премиер Бойко Борисов е убеден, че изборите ще са предсрочни и ще бъдат скоро, а резултатите от тях биха били „много различни”. Пред журналисти лидерът на най-голямата политическа сила в парламента не отхвърли възможността следващият вот да бъде произведен до края на годината. Борисов направи тези коментари след освещаването на новопостроения параклис „Св. Възнесение Господне” в добричкото село Църква.

 

Според председателя на ГЕРБ, цитиран от „Фокус”, изборите се задават, защото управляващите бързо ще похарчат парите, ще влязат в корупционни схеми и много бързо хората ще разберат какви са им били идеите.

 

Пред медиите Борисов използва възможността да отправи призив към „госпожата с цикламеното костюмче, наречена регионален министър” да не отлага отварянето на построената от неговото правителство отсечка, свързваща гара „Яна” с началото на автомагистрала „Хемус”. Официалното откриване на лота е насрочено за понеделник. Бившият министър-председател определи новите отсечки, построени от предходното управление като „разкошна работа” и възкликна: „Само ми откриват магистралите…”.

 

Бойко Борисов коментира дебатите около президентското вето над актуализацията на бюджета, като благодари на премиера Пламен Орешарски, че от парламентарната трибуна е опровергал „лъжите” на лидера на социалистите Сергей Станишев, че управляващите имат да връщат 800 млн. дълг, взет от ГЕРБ. По думите му Европейската комисия е превела обратно всички пари „до стотинки” още на 4 април. Наред с това Борисов обвини мнозинството, че е организирало „поредния много зле скроен спектакъл”, като е докарало с автобуси привържениците на кабинета „Орешарски”, които подкрепиха управляващите, докато в парламента се обсъждаше ветото на държавния глава по промените в приходите и разходите на държавата.