От МВР съобщиха, че е потвърдена версията за взривена газова бутилка в заведението

Един мъж остава в тежко състояние след взрива на газови бутилки в ресторант в София, съобщи за Нова телевизия говорителят на "Пирогов" - Мария Пойразова. 

 

Мъжът е в кома, с черепно-мозъчна травма, а лекарите продължават да се борят за живота му. 

 

Още четирима души са потърсили помощ в "Пирогов", но само една жена се е наложило да остане в болницата. Тя е 53-годишна, с мозъчно сътресение. Състоянието й е стабилно. Останалите са освободени за домашно лечение.

 

Общо 11 души са пострадали при взрива в ресторанта. В ИСУЛ няма пациенти с опасност за живота, увериха от лечебното заведение. 

 

След взрива снощи органите на реда успяха да изнесат и обезопасят 14 газови бутилки. 

 

Пораженията след взриваОт МВР увериха, че няма опасност за населението и не се налага евакуация.

 

 

Вътрешния министър Цветлин Йовчев потвърди версията, че става въпрос за взрив на газова бутилка, която е предизвикала експлозията. Той увери, чу няма опасност за живеещите в района граждани.

 

Тази сутрин е извършен втори оглед, след това ще бъдат описани конкретните мерки, които трябва да бъдат взети за обезопасяване на сградата, съобщиха пред Нова телевизия от Столичната община.

 

"Пострадала част е на двуетажната пристройка във вътрешния двор на кооперациите, където реално се е помещавал китайският ресторант. Повредени са второто и първото ниво на ресторанта. Част от пристройката трябва да бъде премахната", заяви арх. Влади Калинов. 

 

Нашите експерти, които бяха на място, смятат, че става въпрос за проблеми с експлоатацията”, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

Движението по бул. „Цар Освободител” е пуснато, след като тази сутрин беше останало затворено. Всеки преминаващ оттам обаче може да види разрушенията и избитите прозорци на съседните на ресторанта помещения, както и самият китайски ресторант, който е разрушен.

 

Пред новините на Нова директорът на Театъра на българската армия съобщи, че има поражения върху една от стените на сградата.

 

Всичко за инцидента вижте във видеоматериалите.