Две жени спечелиха най-мечтаната работа в България

Две жени, едната от Перник, а другата от смолянското село Давидково, спечелиха най-мечтаната работа в България. Те трябва да обиколят 100-те национални кръчми на България срещу заплата от 1500 лева. Като платени работници тяхната задача ще бъде не само да дегустират от ястията и питиетата, които предлагат заведенията, но и да опишат по най-атрактивен начин преживяванията си.

 

Една от избраните за проекта е Славка Красимирова от смолянското село Давидково, която доскоро е била безработната. Преди това дълго време е продавала цветя. Новата й работа е далеч по-атрактивна. За месец и половина трябва да посети 30 от националните кръчми в Южна България.

 

Освен, че ще опита от специалитетите на всяка кръчма, тя ще трябва да направи няколко снимка на заведението, което е посетила и да напише кратък очерк за преживяванията си в него. Във всеки град от маршрута си очаква емоционални срещи със стари приятели и роднини. Единствените притеснения на аватюристката са дали ще й стигнат 1500 лева за обиколката из кръчмите на Южна България.    

 

 „Ние ще им платим на три пъти, за да не вземат да свършат парите още на трета кръчма и да се окаже, че е имало банкет примерно.Всеки сам ще си направи калкулацията колко от тях да използва за гориво”, каза Димитър Борнутев от сдружение „100-те национални кръчми на България“.

 

Двете жени, които ще обиколят 100-те национални кръмчи на България, ще бъдат назначени на граждански договор. Работата трябва да свършат за месец и половина.

 

Всичко за инициативата вижте във видеото. 

 

Репортер: Благой Бекриев