Според нея трябва да се отвори пространство за повече българска музика

На сцената не е трудно някой да ме впечатли. Аз съм благодатна публика. Мисля, че журито всъщност е малко по-благодатна публика. Не съм музикален сноб, което е важно, когато работиш в този бизнес. Аз съм абсолютно отворена и много бързо реагирам на всяко интересно нещо, което се появи на сцената”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Саня Армутлиева, която е една от съдийките във втория сезон на музикалното шоу X Factor.


„Нашата работа е до голяма степен е свързана с невидимата част на този бизнес. Основната причина, поради която се съгласих, беше това, че първият X Factor създаде нещо като прецедент в българския музикален бизнес. Отвори широка врата за българската музика и през нея влезе страхотна вълна такава музика. Много ми се иска тази вълна да стане още по-голяма и да съм част от това”, допълни още Армутлиева, която от 22 години работи в музикалния бизнес.


Запитана какво трябва да притежава един талант, за да бъде X Factor, Армутлиева отговори: „Застъпник съм на теорията, че успехът, в този смисъл и X Factor-а, се крият не толкова в таланта, а в това какво се случва, когато на човек му бъде предоставена такава възможност. Защото X Factor е една уникална платформа за талантливи хора. А такива изключително много се появиха. Явно първият сезон е отключил мечтите на хората”.


По думите й има много талантливи хора, които не успяват да се реализират, защото грешат някъде по пътя, и то предимно на ниво поведение и отношение. „Успехът е отношение, не е талант”, категорична бе тя.


Армутлиева похвали финалистите на предишния сезон на музикалното шоу заради хъса и желанието им да се докажат и начина, по който използват дадения им шанс.


Според нея основната задача на подобни музикални формати е да се отвори пространство за повече българска музика, тъй като в последните години българската поп-музика „се беше скрила някъде там зад вратата и чакаше някой да й отвори”.


Целия разговор гледайте във видеото.