Получихме и писмо, с което се иска право на отговор относно изказване на Румен Петков

Вчера в ефира на „Здравей, България”, Румен Петков заяви, че служебното правителство е направило поразии. И според него един от тях е свързана с Технопарка в София. Получихме и писмо, с което се иска право на отговор по темата от Ангел Захариев, който беше засегнат.


„Благодаря на Нова телевизия, че ми даде възможност да отговоря на клеветите, направени по адрес на моето семейство от Румен Петков и потърси гледната точка на засегнатата страна. Като архитект и гражданин на България, винаги съм защитавал и съм се борил за това да има архитектурни конкурси, както и публичност и прозрачност при вземане на решение от сткрана на държавните и общински органи, свързани с обществените проекти и градската среда.

 

Точно с тази цел преди около година с група архитекти и съмишнленици създадохме група „Град”, за да заработим за повече прозрачност и възраждане на архитектурните конкурси в България. В тази посока сме организирали и поредица от събития. Те са публични, видими и не са просто думи. Думи, каквито г-н Петков хвърли в публичното пространство с цел да оклевети семейството ми.

 

Румен Петков: Не съм коментирал от какво се изхранва семейството на г-н ЗахариевНадявам се следващият път, когато г-н Петков реши да се изказва по въпроси, далеч от неговата компетентност, и да споменава конкретни имена, да си направи труда да се осведоми какви са обществените позиции на тези хора по дадения проблем. В професионалната си кариера не съм разчитал на държавни поръчки.

 

"Всички проекти, по които съм работил са видими и те са доказателство, че не съм се облагодетелствал от държавни пари. От всичко, което каза г-н Петков, само за едно е прав – трябва да има архитектурни конкурси, а не непрозрачни процедури”.


Ангел Захариев – архитект