Ремонтът на малка отсечка предизвика опашка от близо 10 километра автомобили

Километрична опашка от автомобили блокира в неделя за часове движението на магистрала "Tракия" на 70 километра от София. Причината е движението на колите само в едната лента заради ремонт на мост. 

 

Тапата изнерви прибиращите се от морето шофьори, а много от тях закъсаха заради прегряване. В рубриката "Моята новина" получихме снимки на голямото задръстване. Ремонтът на малка отсечка от магистралата предизвика опашка от близо 10 километра автомобили

 

„Много пъти съм попадал в задръстване на магистрала и точно затова има и алтернативни маршрути, които могат да бъдат използвани", заяви инж. Лазар Лазаров, председател на Агенция "Пътна инфраструктура".

 

За такива маршрути обаче се оказва, че Агенцията не е помислила. Нито е предвидила табели, които да предупреждават, че ни очаква пречка. Така веднъж попаднали в задръстването, автомобилите нямат шанс за измъкване.

 

"Имаше такава тапа. Очаквам да има и по-голяма. За съжаление ще трябва да стартира и 67-ми километър, където ще текат още по-сериозни ремонти", коментира още Лааров.

 

Така ако ви липсва търпението да чакате часове, ще трябва да изберете маршрута на по-дългия двупосочен път, който след поуката от вчерашната тапа от Агенцията ще предложат на шофьорите.

 

"Не сме очаквали такова задръстване. Ще направим такива указателни табели на пътен възел Церово, ще минава през Септември - стария път Пловдив-София и ще се връзват на пътен възел Ихтиман”, съобщи още той.

 

Това ще струва на бюджета ви обаче допълнителни 60-70 километра. Не става ясно, защо ремонтните действия не се извършват и през нощта, за да бъде пуснато по-бързо движението.

 

"Срокът, който има фирмата за това съоръжение е 12 месеца", добави председателят на АПИ. Или задръстванията тепърва ще предстоят предупреждават от Агенцията. И още за пътищата в страната. До края на септември се очаква проходът Петрохан да бъде завършен изцяло

 

Очаква се започването на работа и по отсечката Димово-Ружинци, която води до „Дунав мост” 2. Агенцията е направила оглед на участъка, който е бил изграден през 80-те години и спрян зарали липса на средства.

 

Ако ви предстои пътуване по "Тракия" е добре да знаете за тези ремонти. А ако не ви се чака можете да видите обходните маршрути на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура".