Магистрали и пътища се прокарват с общите усилия на администрация и бизнес, каза новият шеф

Инж. Стефан Чайков е новият председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Той заменя на поста досегашния шеф на агенцията инж. Лазар Лазаров, който ще остане член на съвета.

 

„Предвид нарасналия обем на работа, считам, че приемствеността е задължителна”, обясни министър Терзиева при представянето на новия ръководител на АПИ.

 

Чайков е пътен инженер и както отбеляза сам, цялата му кариера е преминала в пътния бранш. „Познавам в детайли целия процес. От април 2011 г. бях избран за председател на Управителния съвет Браншова камара „Пътища”,” обясни той.

 

Новият шеф очерта две групи от стратегически задачи пред АПИ - запазване и доразвиване на експертния потенциал на пътната администрация и досъгласуването и приемането на стратегия за пътната инфраструктура до 2020 г.

 

„Имаме амбицията да изготвим една дългосрочна програма за рехабилитация, ремонти, превантивно поддържане на републиканските пътища”, добави Стефан Чайков, цитиран от „Фокус”. По думите му новите пътища и магистралите се създават само с обединените усилия на администрацията и бизнеса.