Политическото решение вече е взето, обяви Цецка Цачева

Парламентарната група на ГЕРБ ще излъчи свои представители в постоянните комисии в Народното събрание. Решението вероятно ще се вземе на заседание в началото на седмицата, но вече има политическото решение, обяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева.

 

„За участие в ръководството на парламента или евентуален вот на недоверие ще информираме може би след около седмица”, отбеляза също Цачева, цитирана от „Фокус”.

 

Бившият председател на парламента коментира пред медиите развитията в дясното политическо пространство у нас, като посочи, че „ГЕРБ е припозната партия като основното дясно”, а Реформаторският блок тепърва ще бъде идентифициран като субект на европейската сцена.

 

„Много е рано да се говори, че Реформаторският блок е претендент, така че към този момент ГЕРБ запази лидерската си позиция и това е заявявано многократно от председателя, генералния секретар и председателя на парламентарната група на ЕНП. Няма съмнение в тази посока, важното е да има силно дясно за предстоящите избори, а то минава чрез подкрепата на ГЕРБ”, заяви народният представител.

 

По темата се включи и депутатът Красимир Ципов, който заяви, че към настоящия момент в Реформаторския блок има само две партии, членове на Европейската народна партия - СДС и ДСБ. По думите му доста рано е да се каже дали ЕНП припознава Реформаторския блок.