Таван за надценките – нова идея на соцдепутатите срещу скъпотията

Таван за надценките – нова идея на соцдепутатите срещу скъпотията 


Таван за надценките, които слагат търговците - тази идея ще залегне в новия Закон за търговските вериги, който готвят червени депутати, пише в. „Стандарт”. "Сега у нас всичко е за сметка на българските производители и крайните клиенти", защити предложението народният избраник от БСП Захари Георгиев. Справка от Пловдивската стокова бърса показала драстични разлики в цените на стоките в различните градове. "Търговците правят това, което си искат, и не се съобразяват с допустим процент надценка, а и в България нямаме разписани правила в тази посока", обясни депутатът. Според него от фрапиращите разлики в крайните цени страдат обикновените хора. 


Румъния ни залива с евтин хляб


Евтин румънски хляб ще залее България от септември. Причината е намалението на ставката на ДДС за насъщния в северната ни съседка от 24 на 9%. В момента белият хляб в Румъния се продава за около 2,2 леи или 95 стотинки за брой около 850 грама. Ако намалението на данъка се прехвърли изцяло на пазара, каквито са очакванията на нашите производители, цената ще стигне 80-81 стотинки.


Канадска журналистка интервюира кмет гола до кръста


В Канада журналистка интервюира кмет гола до кръста. Това обаче не й попречи да му задава невъзмутимо въпросите си, макар и с голи гърди, пише в. „Сега”. Лори Уелборн, която води радиопредаването On The Rocks и има своя коментарна рубрика в местен вестник, говорела с Уолтър Грей, кмет на град Келоуна в Британска Колумбия, за това дали е законно жените в града да разголват гърдите си на публични места. "Какво ще стане, ако се разхождам гола на улицата?", пита тя. Но още преди Грей да има възможност да отговори на въпроса й, Уелборн му подава микрофона си и сваля презрамката на роклята си, показвайки гърдите си.


Информация и за другите актуални теми от пресата, както и правото на отговор на Бисер МИланов от национално движение "Свобода" ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.