Около смъртта й продължава да има доста конспиративни теории

„Даяна флиртуваше много с медиите и с папараците, така че не разбра как се е овъртолила в една жълта история”, каза в предаването „Здравей, България” Любомир Милчев – Денди относно годишнината от смъртта на принцеса Даяна. Той добави, че тя е искала живот на ръба на скандала.

 

По думите му, ако в миналото подобни драми – като смъртта на херцог Рудолф, са били нещо нормално, то тук попадаме в една история, която бъка от всевъзможни версии като история от филма за агент 007. „Сред тях са слухът, че е била бременна, както и странното лице с Фиат Уно, който се хвали, че притежава много странни снимки на двойката Даяна и Доди”, добави Денди. Този човек е бил първият, който е снимал окървавената Даяна в колата, но твърди, че има и други снимки, а след това го намират обгорен в кола. 

 

„Друго лице пък твърди, че по време на катастрофата в тунела е имало агент на Скотланд Ярд, който с импулсно оръжие е заслепил шофьора. За него пък се твърди, че е употребил алкохол и антидепресанти”, каза Денди.

 

Около смъртта на принцесата има и други конспиративни теории. Едната е, че тя е станала жертва на бавачката на собствените си синове, която е била любовница на принц Чарлз. Другата е, че едно тайно общество я е принесло в жертва. 

 

„Около тази катастрофа няма неоспорим факт”, каза Денди. Според него личността на Даяна е възприемана двояко - от хората с републикански чувства - тя е героинята, която е натрила носа на английската кралска фамилия със своето непокорство. 

 

На въпрос вижда ли прилика между Кейт, съпругата на принц Уилям, и Даяна, Денди отговори, че в кралските фамилии се сменят само белите якички и маншети. „Всичко останало е еднакво”, каза той и добави, че Кейт е доста сдържана и приятна

 

Целия разговор с Денди гледайте във видеото.