Стартът на X Factor – на 9 септември от 9 часа вечерта

 

Нивото на претендентите  за участие в най-известното музикално шоу е изключително високо.
Това е мнението на Джордж Лавендис, когото наричат човекът „X Factor”.  Левендис вече 22 години е едно от най-утвърдените и доказали се имена в телевизионния и музикален бизнес. В момента е шеф на Syco International и отговаря за бизнеса на X Factor в цял свят. Той е дясната ръка и най-довереният човек на създателя на формата Саймън Кауъл и като такъв, стои зад успеха на One Direction, Леона Луис, Оли Мърс и Джеймс Артър. Бил е старши вицепрезидент на Sony BMG Global Marketing и като такъв е ръководил глобалните кампании на световни музикални звезди като Бионсе, Джъстин Тимбърлейк, Пинк, Шакира, Foo Fighters, Kings of Leon, Сантана и Ъшър. Работил е в Ню Йорк, Лондон, Сидни, Атина и Йоханесбург и познава в детайли световния музикален бизнес и спецификите му в различните части на света. Левендис пристигна в България, за да оценява талантите в X Factor и за да помогне в избора на новата музикална звезда на България.   А той има голям опит в това отношение, тъй като в продължение на няколко сезона е бил и съдия в гръцкото издание на X Factor, както и част от предаването Star Academy.
Левендис не скри първите си впечатления от кандидатите, които е видял до този момент на  прослушванията. “В момента X Factor Великобритания навлиза в своя юбилеен десети сезон. Екипът на X Factor България има амбицията да направи втория сезон на шоуто изключително бляскаво и впечатляващо. Познавайки него, а вече и журито и тяхната работа досега, вярвам, че ще успеят да го постигнат, сподели още той. За успеха на шоуто са важни не само участниците, но и журито, а Джордж Левендис  смята, че 
„X Factor” България има наистина великолепно жури” .  
Джордж Левендис пристига у нас по покана на Саня Армутлиева , за да бъде нейният специален гост в поредния етап на шоуто – къщите на съдиите. Още днес Левендис ще влезе в съдийската къща, за да й помогне да избере най-добрите, които да продължат напред в музикалната надпревара. Дали Джордж и Саня са открили българския „X Factor”, ще разберем на старта музикално шоу №1, който ще бъде белязан два пъти от цифрата 9 –  вторият сезон ще започне на 9 септември от 9.00 ч. вечерта по Нова ТВ.