По думите му правилата трябва да се пренапишат радикално

„Целта на Реформаторския блок не е да се доберем до властта, а да извадим мафията от управлението на страната”, каза в предаването „Събуди се” Петър Москов, заместник-председател на ДСБ, на въпрос има ли шанс Реформаторския блок да стане първа политическа сила. 

 

По думите му смисъла на създаването на Реформаторския блок е да се пренапишат радикално правилата, по които се движи държавата. „Всички казваме, че това не може да продължава повече. Хайде да го направим”, добави той. Според него е нужно много радикална промяна, която е свързана с реформи в съдебната система и системата за сигурност, както и с ултимативна икономическа  програма, която да отчита както краткосрочни ефекти върху икономиката, така и стратегическото позициониране на България като член на Европейския съюз и част от глобалния свят.

 

Не на последно място Москов смята, че трябва да има граждански контрол върху начина, по който функционира властта. „Трябва да има прозрачност и откритост на финансирането на медиите”, добави той.

 

Попитан как ще се борят за участие във властта той отговори, че те не са против това правителство, а против начина по който се упражнява властта. „Партийните апарати са се сраснали с властта”, каза той и добави, че административната реформа трябва да отговаря на въпросите кой отива на определена позиция, как го прави и каква работа върши на тази позиция. 

 

„Това е начина по който иска и ще функционира Реформаторския блок – ще се противопоставяме на правенето на политика като пирамида”, категоричен беше Москов. 

 

Целия разговор с Петър Москов гледайте във видеото.