Новият политически сезон започна

Народните представители започнаха да идват на работа тази сутрин, без да бъдат спирани от събралите се протестиращи

 

На влизане направиха и коментари пред медиите. 

 

„Надявам се, че няма да има струпвания около Народното събрание, а по-скоро то ще започне работата си в един нормален тон, в който политиката доминира над крясъците”, заяви председателят на парламента Михаил Миков. 

 

„Това около парламента е всичко друго, но не и граждански протест. Това е мерене на сили на дясното”, коментира Мая Манолова. 

 

Малко по-късно започна първото заседание от новата сесия. Същинската част от изказванията на партийните лидери се забави заради серия от различни искания на депутати. В крайна сметка народните представители се решиха, че ще поканят президента да вземе отношение по темата Сирия. 

 

Изявленията на лидерите започнах с един призив. 

 

„Дневният ред на обществото иска вашата оставка. Хайде, давайте си оставката и държавата да заработи нормално”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

„Лидерът на опозицията се държи като бандит”, заяви от своя страна депутатът Антон Кутев. 

 

„Със съдействието на опозицията ставаме свидетели на пореден епизод на профанизация на обществото. Готови сме на диалог, но няма да се подадем на рекет, изборът е направен”, заяви Станишев. 

 

Въпреки получената заплаха за бомба работата на Народното събрание продължи. Думата все лидерът на ДПС Лютви Местан. 

 

„Искането за предсрочни избори не може да бъде самоцел”, Местан.

 

След това се включи и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

 

„Харесва ми, когато животът е на ниво, но нито НС е на ниво, нито протестите”, заяви Сидеров.

 

Месец след като беше представен докладът за състоянието на енергетиката, днес депутатите продължиха да спорят дали през последните 4-ри години са отбелязани положителни резултати, или не.