Двамата водещи бяха категорични, че не заради пари са дошли в Нова Телевизия

Виктор Николаев и Ани Цолова проговориха за първи път в „На светло с Люба Кулезич” преди старта на новия сезон на сутрешния блок на Нова ТВ „Здравей, България”, който ще водят.


Непосредствено преди дебюта на двамата водещи в Нова ТВ, те разсеяха някои от тиражираните слухове по свой адрес в публичното пространство. 


„Внушава се на хората, че ние сме дошли да работим за много пари в Нова Телевизия. Българите живеем в нищета и когато се обяснява, че ще работим за много пари, е много лесно да ни намразят”, обясни Ани Цолова. Нейният екранен партньор Виктор Николаев допълни, че предложението от Нова ТВ е дошло в много подходящ момент. 


Не сме се махнали за много пари, нито сме толкова изморени. Всъщност някой друг е искал да си почине от нас”, коментира Виктор Николаев.


На въпрос на водещата Люба Кулезич в какви отношения са с властта, двамата водещи бяха категорични, че са далеч от нея и че независимо от това коя е тя, са винаги в нейна опозиция. 


„Журналистите не трябва да съществуват, за да бъдат харесвани от властта или угоявани от властта. Те трябва да са нейна опозиция. Няма власт, на която да сме били симпатични с Виктор – отделно или самостоятелно. Ние двамата сме еднакво отдалечени от всички от властта. Смятам, че сме задавали и ще продължим да задаваме не дръзките въпроси, а логичните въпроси”, отбеляза още Ани Цолова и допълни:


„Открих пълно съвпадение между предложението, което получих от Нова Телевизия на ниво морал, естетика и затова съм тук.”


Двамата водещи споделиха, че изпитват известна треска преди дебюта им като водещи на  „Здравей, България”. Те разкриха, че всъщност ще имат два старта – един на 9-и септември, когато ще водят от изнесено студио, и втори – седмица по-късно, когато ще бъде готово истинското им ново студио.


Двамата водещи подчертаха, че са запазили добрите си отношения с бившия си работодател и колеги и благодариха за дадените им шансове. 


Цялото интервю на Люба Кулезич с Ани Цолова и Виктор Николаев гледайте във видеото.