Европейската народна партия поиска нови избори у нас

Европейската народна партия (ЕНП) поиска нови избори у нас, пише в. „Труд”. Предсрочен вот бил единственият начин за възстановяване на доверието на българското общество и европейските партньори в родните институции, става ясно от резолюция на политическата асамблея на ЕНП. И още – Европейската народна партия приветства като легитимни мирните протести на българското гражданско общество срещу управленските методи на коалиционното правителство и липсата на прозрачност, които намират най-видимо изражение в кадровата и бюджетната му политика. 


Падна цената на олиото за зимнината, съобщава на първата си страница в. „Преса”. По-евтини тази година ще бъдат туршиите, в които олиото е важна съставка. В сезона на зимнината цената му падна с цели 27 % по магазините в сравнение със същия период на миналата година. Това се дължи на по-ниските борсови цени на продукта, както и на драстичния срив в котировките на слънчогледовото семе, информира „Преса”. 


Удар по джоба на пушачите се задава до 2017-а година, пише „24 часа”. С между 1-1.20 лв. ще се вдигнат цените от най-продавания среден клас цигари заради новите минимални нива на акциза, които въвежда Европейският съюз. Сега цените били най-ниските в ЕС. 


В София няма да дупчим билет за багаж, ски и кучета в градския транспорт, предвижда нова наредба за обществения транспорт, пише в. „24 часа”. От материал на „Преса” пък става ясно, че се предвижда джиесем обхват за всички 27 станции на столичното метро

 

Информация и за другите актуални теми от пресата ще намерите в прегледа на печата в "Събуди се" във видеото.