Предаването проследи случая на едно от имената в тефтерчето

Прокуратурата ще проверява всички замесени в скандала с тефтерчето на шефа на Комисията за конфликт на интереси - Филип Златанов. Предаването „Разследване” проследи случая на едно от имената в тефтерчето – кмет, свързван с незаконен добив на камък.  


Румен Арнаудов, село Плетена – да се оправи” - това пише в скандалното тефтерче на шефа на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Арнаудов е един от многото негови герои – кмет на село Плетена, община Сатовча. Имало е сигнали срещу него за конфликт на интереси с фирмата на жена му за каменодобив


В „Разследване” вече сме ви показвали незаконните кариери край Сатовча, които са над 90 процента от всички на територията на общината. 


Държавата е ощетена с милиони левове от сивия бизнес в този бранш тук. Комисията на Златанов обаче е излязла със заключение, че Румен Арнаудов не е в конфликт на интереси с фирмата на жена си и сега тя вече е с право на концесия за каменодобив, въпреки че години наред е работела и преди това в кариери, по думите на кмета. И така тефтерчето ни доведе отново в каменните кариери на Сатовча и при самия кмет Румен Арнаудов.


Десетки скандални връзки между кмета, тефтерчето и незаконния добив на камък в района на Сатовча в една история за конфликт на интереси - гледайте всичко това в предаването „Разследване”, веднага след централната емисия на Новини на Нова.